Je eigen logo maken gratis

Gratis je eigen logo maken

Een logo is het visitekaartje van je bedrijf. Een blikvanger waardoor een mogelijke cliënt meteen een goede indruk kan krijgen. Door een professional kun je een logo en bijbehorende huisstijl laten ontwerpen, en dat hoeft niet duur te zijn.

Gratis je eigen logo makenHeb je weinig tot geen budget, dan kun je in je omgeving zoeken of er iemand is die een logo voor je wil ontwerpen, bijvoorbeeld een grafisch student, of iemand uit de kunstwereld. Of als je een beetje creatief bent, dan kun je het logo zelf ontwerpen.

Via internet kun je gebruik maken van diverse hulpprogramma’s, waarbij je eigen logo maken gratis is.

Wat is een logo

Het woord logo is afgeleid van het Griekse ‘logos’ (woord). Een synoniem voor logo is ‘beeldmerk’, een grafische afbeelding voor een bedrijf of product. Het logo kan een woordmerk, lettermerk of een afbeelding zijn. Of een combinatie van letters en beeld. Een beeldmerk kan geregistreerd worden en zo beschermd worden door het merkenrecht. Ga na of dit ook mogelijk is bij je eigen logo maken gratis.

Tips eigen logo maken

Voor je een hulpprogramma kiest waarbij je eigen logo maken gratis is, kun je de volgende zaken nagaan. Moet je je registreren voor je kunt beginnen? Is je eigen logo maken gratis, of onder bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld een donatie? Gebruik je kant-en-klare icoontjes van het programma, of ben je op zoek naar een logo dat je kunt registreren? De programma’s voor je eigen logo maken gratis variëren van eenvoudig tot uitgebreid, al naar gelang je wensen.